Felul în care te simți la tine acasă este influențat de lumina ambientală care nu ar trebui să lipsească. Orice designer de interior îți va recomanda să alegi cu grijă sursele de iluminat pe care le integrezi în căminul tău. Corpurile de iluminat sunt la fel de importante ca mobila dintr-o încăpere.

Câteva lucruri despre lumina ambientală

Poți crea lumina ambientală cu numeroase corpuri de iluminat, chiar și cu veioze simple, dar de efect. Iluminatul, în sine, reprezintă atât o artă, cât și o știință, dacă luăm în calcul diferitele tipuri de lumină sau tehnicile care sunt folosite pentru a transforma un spațiu lipsit de viață într-un spațiu armonios. La noi găsești corpuri de iluminat de toate felurile, cu diverse modele și de diferite mărimi:

 1. Ghirlande luminoase
 2. Oglinzi LED
 3. Șine și spoturi LED
 4. Lampadare
 5. Plafoniere

În lumea designului interior, iluminatul este un instrument puternic care poate modela atmosfera, starea de spirit și funcționalitatea unei  case. Dintre diferitele tipuri de iluminat, iluminatul ambiental se remarcă prin echilibrul și prin confortul pe care le poate oferi unei încăperi. luminatul ambiental urmărește să aducă încăperii luminozitate generală, pentru a crea o atmosferă confortabilă și primitoare. Lumina are proprietatea de a relaxa, atunci când este utilizată corect.

Descoperă iluminatul perfect la Neona Interiors

Vrem să te bucuri de o casă cât mai frumoasă pe care să o aprecieze și persoanele apropiate din viața ta. Bunul gust și stilul sunt elemente care nu trebuie să lipsească din casa ta, nici în ceea ce privește iluminatul interior. Consultă-te cu experții de la Neona Interiors pentru sfaturi legate de:

 • Iluminat dormitor
 • Iluminat birou
 • Iluminat camera pentru copii
 • Iluminat exterior
 • Iluminat living

Corpurile pentru iluminat suspendate sunt elemente clasice, care nu se demodează niciodată. Candelabrele, pendulele și lustrele aduc încăperii o strălucire uniformă,  eliminând umbrele dure. Designul acestor corpuri poate varia de la clasic la modern și pot fi adaptate fără probleme la diferite stiluri.

De ce să optezi pentru serviciile de design interior?

Echipa Neona Interiors, pe lângă expertiza din domeniu, îți aduce creativitate și îți poate transforma spațiul într-unul aparte, unic. Respectăm dorințele clientului și ne propunem să îi facem visele să devină realitate. Folosim materiale premium pentru fiecare element de design, pentru noi calitatea primează.

Iată care sunt pașii de care ținem cont într-un plan de design interior:

 1. Cunoașterea dorințelor clientului
 2. Crearea unui moodboard inspirațional
 3. Lucrăm randari 3D
 4. Luăm decizii privind mobilierul, corpurile de iluminat și obiectele decorative
 5. Livrăm spațiul mult visat de client

Designul este pasiunea noastră. Noi înțelegem cel mai bine faptul că lumina face parte din designul interior și punem accentul pe ea, pentru a crea cele mai deosebite camere. Vrem să ai parte de confort și de relaxare, pentru că meriți, de aceea suntem aproape de fiecare client. La Neona Interiors găsești o mulțime de variante și soluții pentru locuința ta, poți să alegi din catalogul nostru de la veioze birou, până la pendule living.

Beneficiile iluminatului interior corespunzător

Iluminatul adecvat crează atmosfera potrivită. Vrei să te simți comod și liniștit în dormitor? Atunci, optează pentru lumină caldă. Ai nevoie de un loc productiv în casă? Folosește în bucătărie lumină rece, care să-ți stârnească cheful pentru gătit. Culoarea luminii este un aspect important, ea poate schimba radical aspectul unei camere și sentimentul oferit de aceasta.

Lumina potrivită poate să scoată în evidență elementele de decor pe care le-ai ales cu atât de multă grijă. Lumina pune în valoare designul și stilul casei, făcând ca niciun obiect decorativ să nu treacă neobservat. Dincolo de funcționalitate, corpurile de iluminat pot spune povestea fiecărei camere, în timp ce o înfrumusețează.

CaracteristiciIluminat neadecvatIluminat potrivit
Confort vizualOboseală, disconfortConfort, vizibilitate îmbunătățită.
Economie de energieConsum excesiv de energie, facturi mariEficiență energetică, costuri reduse
Stare de bineInfluențe negative asupra stării de spiritPromovarea unei stări pozitive
Adaptabilitate la spațiuNecorespunzător spațiului și activităților desfășurateAdaptare la nevoile specifice ale fiecărui spațiu

Sistemele moderne de iluminat permit controlul precis al intensității luminii și a culorii. Acest nivel de personalizare oferă posibilitatea de a adapta iluminatul la activitățile specifice din fiecare moment al zilei. În plus, corpurile de iluminat moderne, cu LED, sunt super eficiente energetic. Deci, vei avea parte de facturi din ce în ce mai mici pentru energia electrică.

 

TOP

X
preloader