A minimalist room features a Pendul Hyllus Black sofa with white and black pillows, a hanging Pendul pendant lamp with a round bulb, and a modern metal side table with a small lamp on it, all set against pristine white walls.

Amenajarea unei case poate fi un proces foarte creativ si distractiv, insa atentia la detalii nu trebuie sa lipseasca la niciun pas. Este important sa alegi mobilierul, culorile, texturile, obiectele de decor intr-un mod in care design-ul final sa aiba sens si sa fie bine conturat.

Iluminatul este un aspect care nu trebuie neglijat in procesul de amenajare. Fiecare element al unei incaperi poate fi valorificat cu ajutorul luminii. Daca iti doresti acest lucru si vrei sa fii si mai eficient, poti monta lustre led in incaperi pentru a economisi energie, fara a influenta negativ design-ul.

Incaperile pot prinde un contur si o personalitate aparte daca stii cum sa le pui in valoare. Astfel, in acest articol, vei afla cateva metode prin care casa ta poate prinde viata cu ajutorul luminii.

 

Stilizeaza un dormitor din care nu mai vrei sa iesi

Dormitorul, spre deosebire de celelalte incaperi ale casei, poate avea nevoie de un confort mai ridicat avand in vedere ca scopul lui principal este odihna. In acest context, este important sa alegi o lumina potrivita care sa fie atat utila, cat si placuta si eleganta. O lustra dormitor iti poate oferi o sursa intensa de lumina, in timp ce veiozele pot accentua confortul si relaxarea.

Datorita varietatii de optiuni pe care Neona Interiors ti le pune la dispozitie, poti face din dormitorul tau un adevarat colt al relaxarii si placerii. Iata cateva dintre aceste optiuni:

  • Aplice – accentueaza linistea si relaxarea printr-o lumina ambientala
  • Pendule – poate redimensiona dormitorul prin efectul de inaltare
  • Candelabre – pot oferi un aer rafinat si un joc de lumini deosebit

Pentru un plus de confort, poti opta pentru o lumina calda si poti alege diferite niveluri de intensitate in functie de sursele alese. De exemplu, poti monta ca sursa principala lustra, cu o lumina mai puternica, iar pentru luminile ambientale, poti folosi aplicele.

 

Scoate in evidenta zonele importante din bucatarie

In bucatarie, lumina are o importanta aparte fata de dormitor. Aici, ai nevoie de lumina corespunzatoare pentru a putea gati in siguranta, dar si pentru a te simti confortabil atunci cand iei masa cu familia. De exemplu, lumina principala poate fi generata de lustre bucatarie, iar pentru zona de gatit, poti alege benzile LED sau aplicele care sa concentreze lumina intr-un spatiu restrans.

Pentru a valorifica stilul de ansamblu al bucatariei, poti explora diverse modele de lustre sau lampadare care sa ofere o nuanta aparte a incaperii. Iata ce sugestii iti propunem pentru a-ti valorifica design-ul cu ajutorul luminii:

  1. Alege aplice cu un design ornamental
  2. Monteaza un lampadar sau un candelabru pentru a crea un punct focal
  3. Concentreaza lumina pe anumite piese decorative din bucatarie
  4. Joaca-te cu intensitatea si culoarea luminilor

Daca petreci foarte mult timp in bucatarie, poti opta pentru montarea becurilor LED care ajuta la economisirea energiei electrice. Acestea pot fi foarte eficiente din acest punct de vedere, dar pot pastra si stilistica bucatariei.

 

Contureaza o poveste pentru living-ul tau

Living-ul poate fi foarte ofertant din punct de vedere al ideilor de amenajare. Fiind o incapere de dimensiuni mai mari, ai posibilitatea sa o stilizezi cu o multime de piese decorative, pe care sa le valorifici cu ajutorul unor lumini potrivite. In acest context, iata cateva metode prin care lumina poate valorifica design-ul living-ului tau:

MetodeDescriere
Concentreaza atentia pe un anumit punctUn lampadar sau un candelabru poate capta atentia prin eleganta si rafinament
Modifica atmosfera din livingIn functie de culoare, intensitate, joc de lumini, lumina poate schimba atmosfera
Evidentiaza tablouri, sculpturi, arhitecturaPune in valoare piesele decorative deosebite sau arhitecturi inedite ale peretilor

In functie de dimensiunea living-ului, poti monta mai multe sau mai putine surse de lumina. De asemenea, le poti adapta in functie de activitatile pe care le desfasori, fie citit sau vizionatul unui film.

Poti uniformiza lumina din living prin montarea unor spot-uri pe tavan care sa mentina o lumina constanta si placuta. Daca alegi tehnologia LED, ele pot functiona pe perioade indelungate de timp, in locul celorlalte surse.

 

Gaseste-ti inspiratia si fii creativ

Design-ul si stilul locuintei tale sunt foarte importante pentru a crea bunastare si confort intregii familii. Lustrele, candelabrele, pendulele sau aplicele nu sunt doar simple obiecte, ci sunt elemente cheie in finisarea si conturarea personalitatii unei incaperi.

Dormitorul si bucataria au nevoie de atentie sporita atunci cand vine vorba de amenajare. Lumina, intensitatea si modul in care este proiectata pot schimba cu totul atmosfera si stilistica acestor incaperi.

In final, exploreaza-ti imaginatia si dorintele pentru a putea avea o casa primitoare si confortabila. Nu uita ca lumina joaca un rol important in valorificarea design-ului, pentru ca evidentiaza tot ceea ce este mai frumos din elementele pe care le-ai ales.

TOP

X
preloader