Iluminatul interior modern a devenit o componentă de nelipsit a designului interior. Cu toate acestea, înainte de a explora beneficiile acestuia, vrem să vă ajutăm să înțelegeți mai întâi ce înseamnă iluminatul modern.

Ce este iluminatul interior modern?

Iluminatul interior modern se concentrează pe utilizarea tehnologiei de vârf, a surselor de iluminat avansate și a designului sofisticat pentru a crea un mediu plin de lumină, practic și confortabil în interiorul casei voastre.

Acesta se bazează pe becurile LED, sistemele de control inteligent, lămpile moderne și pe lumina natural, pentru a oferi o atmosferă deosebită în locuințe.

Importanța iluminatului interior

În primul rând, lumina dintr-o încăpere completează elementele de design interior și le accentuează. Un candelabru deosebit poate deveni atracția principală din camera dumneavoastră. De ce? Deoarece corpurile de iluminat pot fi, în același timp, elemente decorative. Indiferent de modelele pentru care optați, este bine să țineți cont de spațiul din încăpere, pentru a evita aglomerarea inutilă a camerei.

La Neona Interiors, fiecare persoană poate găsi corpuri de iluminat care să se potrivească gusturilor și nevoilor sale. Indiferent dacă preferați un stil modern, simplu sau clasic, veți găsi opțiuni pentru:

În al doilea rând, iluminatul vă ajută să creați atmosfera potrivită. Lumina potrivită poate transforma instant o încăpere și poate să vă ofere senzația de căldură și relaxare. Acest lucru este posibil dacă alegeți să achiziționați corpuri de iluminat cu lumină caldă sau neutră.

De ce ar trebui să vă intereseze iluminatul modern?

Iluminatul interior modern este mult mai mult decât aprinderea unor lumini. El aduce inovație și funcționalitate în locuințele dumneavoastră. Becurile LED sunt o alegere comună în iluminatul modern, datorită calității și prețului convenabil. Ele vă ajută să economisiți energie electrică, fiind astfel bune atât pentru buget, cât și pentru mediu.

Iată câteva motive pentru care acest aspect ar trebui să vă intereseze:

  1. Economia de energie electrică
  2. Eficiența și durabilitatea
  3. Controlul intelligent al luminii
  4. O varietate de modele și de dimensiuni

În același timp, becurile LED  rezistă mai bine în timp. Cu o durată de viață mai lungă a becurilor, nu va trebui să le înlocuiți prea des, economisind bani și reducând deșeurile. De aceea, vă recomandăm să alegeți corpuri de iluminat cu LED, pentru casa voastră.

Corpurile de iluminat moderne pot fi integrate în mobilier sau montate pe tavan sau perete, economisind spațiu prețios în locuința dumneavoastră. Lustrele dimabile cu telecomandă vă permit controlul total asupra luminii, prin apăsarea unui simplu buton.

Cum completează lumina potrivită designul interior?

Lumina a devenit un instrument util în designul interior și poate schimba complet rezultatul final. Selectarea corectă a luminii poate transforma un spațiu obișnuit într-unul spectaculos.

Lumina definește atmosfera dintr-o camera. Pentru spațiile unde doriți să vă relaxați, cum ar fi livingul sau dormitorul, este bine să folosiți lumină caldă. Pentru zonele unde lucrați, precum bucătăria sau biroul, cel mai bine este să alegeți lumină rece, care să vă mențină concentrați.

În continuare, lumina poate fi folosită pentru a evidenția elementele de design precum mobilierul, tablourile sau obiectele decorative. Spoturile de lumină pot scoate în evidență elementele de decor pe care le-ați ales cu grijă. Iluminatul corect poate modela spațiul, evidențiind texturi, forme și culori

Iluminatul smart – Care sunt avantajele?

Iluminatul inteligent sau iluminatul smart aduce numeroase avantaje care pot îmbunătăți calitatea vieții în locuințele dumneavoastră. Cu tehnologia actuală și varietatea de corpuri de iluminat disponibile, puteți să vă puneți amprenta în decorul fiecărei camere.

De asemenea, iluminatul smart se poate conecta la alte dispozitive din casă, precum termostate, sisteme de securitate sau sisteme audio,  oferindu-vă o experiență completă de casă inteligentă.

Becurile incandescente vs. becurile LED

Becurile LED oferă iluminat de calitate, având numeroase beneficii. Cu toate acestea, costul lor este mai mare decât cel al becurilor incandescente. Pe de altă parte, economiile pe termen lung în facturile de energie și înlocuirea mai rară a becurilor le fac să fie o alegere înțeleaptă pentru iluminatul modern.

CaracteristicăBec incandescentBec LED
Eficiență energeticăSlabăÎnaltă
Durată

de viață

Scurtă

1000 h

Lungă 25000+ h
CostScăzutRidicat
EcologicNu

Conține mercur

Da

Nu conține mercur

 

În tabelul de mai sus puteți vedea diferențele evidente dintre un bec incandescent si unul LED. Becurile LED sunt vizibil superioare, deci ar fi bine să le utilizați și să vă bucurați din plin de numeroasele avantaje ale acestora.

luminatul modern pentru casă are multe avantaje. Vă încurajăm să luați în considerare iluminatul modern atunci când vă gândiți la proiectul vostru de design interior sau la modernizarea casei voastre.

 

TOP

X
preloader