Lumina este sufletul unei locuințe. Împreună cu designul interior, ea poate schimba în bine aspectul fiecărei camere a casei. Iluminatul interior poate influența puternic starea de spirit, dar și nivelul de confort al locuinței dumneavoastră.

Introducere în iluminatul interior

Iluminatul adecvat poate aduce la viață fiecare încăpere, punând în valoare culorile și detaliile fine, în timp ce creează o atmosferă plăcută și primitoare. Pe de altă parte, lumina nepotrivită poate face o încăpere să pară plictisitoare sau incomodă. Noi putem să vă oferim servicii personalizate pentru:

 • Iluminat living
 • Iluminat dormitor
 • Iluminat baie
 • Iluminat bucătărie
 • Iluminat holuri

Lumina este un instrument care definește aspectul locuinței dumneavoastră. De aceea, este bine să știți cum să o integrați in designul interior, ținând cont de stilul casei voastre.

Este important să știți cum să abordați iluminatul cu atenție și să găsiți combinația potrivită de surse de lumină pentru dumneavoastră. Din fericire, în catalogul Neona Interiors găsiți suficiente produse și numeroase modele, de la lustre led, până la pendule living.

Lumina potrivită pentru designul interior

Becurile LED sunt cele mai potrivite pentru iluminatul modern, pentru că rezistă mult timp și folosesc puțină energie. În același timp, sunt eco-friendly, nu trebuie înlocuite des, fiindcă sunt ușor de folosit și de întreținut.

Lumina este un aspect complex al iluminatului interior, care include diferite tipuri de iluminat, culori ale luminii și temperaturi de culoare. Este important să alegeți lumina potrivită pentru fiecare spațiu, fie că optați pentru lămpi de masă sau pentru ghirlande luminoase.

În continuare vom vorbi despre:

 1. Lumina naturală
 2. Lumina artificială
 3. Culoarea luminii
 4. Tonul luminii

Lumina naturală este prezentă, cu siguranță, în casele dumneavoastră. Știm deja că este cea mai plăcută lumină și că poate crea o atmosferă vie și revigorantă într-o locuință. În completarea ei, se folosește lumina artificială, atât pentru nevoia de iluminare, cât și pentru a crea diverse efecte de design interior.

Lumina artificială a fost concepută pentru a ilumina spații interioare, dar și exterioare. Aceasta se obține din diferite surse, precum becuri obișnuite, becuri fluorescente, becuri LED sau becuri cu halogen.

Lumina caldă și lumina rece – unde le folosiți?

Lumina artificială poate avea diferite temperaturi de culoare. Temperatura de culoare a luminii se măsoară în Kelvin – K.  Lumină caldă are temperatura de culoare mai mică, în general sub 3000K, în timp ce lumina rece are o valoare mai mare a temperaturii culorii, peste 4000K.

Lumina caldă este primitoare, relaxantă, contribuind la iluminatul ambiental. Lumina caldă ajută ochii să se relaxeze și facilitează existența unui mediu odihnitor. Dacă alegeți corpuri de iluminat cu telecomandă, îi puteți ajusta intensitatea, în funcție de confortul pe care îl doriți.

Iată unde puteți folosi cele două tipuri de lumină:

LUMINĂ

CALDĂ

LUMINĂ RECE
DormitorBaie
LivingBucătărie
Sală de meseBirou
Zonă de relaxareSpațiu de lucru

Lumina rece oferă o lumină mai puternică, perfectă pentru vizibilitate clară și o concentrare îmbunătățită. Aceasta accentuează culorile reci și albe. Este perfectă pentru momentele când vreți să vă mențineți ridicat nivelul de atenție.

Ce este lumina neutră?

Lumina neutră este un alt tip de lumină care se află  undeva la mijloc, între lumina caldă și cea rece, în ceea ce privește temperatura de culoare.Aceasta îmbină senzația călduroasă a luminii calde și  claritatea luminii reci. Vă recomandăm lumina neutră pentru o atmosferă echilibrată.

Lumina neutră are capacitatea de a reda culorile cu precizie, ceea ce o face potrivită pentru zonele unde ați amplasat oglinzi, de exemplu în baie. Astfel, veți avea parte de o reflexie cât mai clară și veți observa cu ușurință și cele mai mici detalii.

Lumina neutră este o alegere populară pentru spațiile care nu necesită o atmosferă deosebit de călduroasă sau de rece, având suficiente beneficii:

 1. Balans între cald și rece
 2. Reproducerea precisă a culorilor
 3. Aspect plăcut
 4. Potrivită într-o multitudine de spații

Noi credem că lumina neutră este o alegere excelentă pentru iluminatul interior, deoarece nu e prea caldă sau prea rece, fiind echilibrată perfect. Dacă o combinați cu spoturi luminoase sau alte corpuri de iluminat, puteți obține un efect frumos de distribuție uniformă a luminii în cameră.

Iluminatul interior este o inovație pentru designul interior, deoarece evidențiază elemente de design și le îmbunătățește aspectul,  fiind, în aceeași măsură, funcțional pentru căminul dumneavoastră.

 

TOP

X
preloader